Höstlov=bättre uppdatering

Hej!

Nu när det är höslov blir det en massa inlägg eftersom jag har "all tid i världen". :D

Har ni ställt om klockorna?

Har ni det? va, Va, VA?


Amanda och Saffier Jet får stå för bilden ;)

Munsboro Leopold och Inez




Brunette 31 Oktober

Glad halloween, eller vad man säger..

Idag red jag hopplektion för Maja. Gick superbra! Jag måste bli bättre på att ha en bra galopp med mera tryck i. Hon var lite seg i början men det vart bättre mot slutet.

Först fick vi trava över travbommar. Sen fick vi travhoppa ett hinder på kanske 40cm. Sen hoppade vi ett annnat(60cm) i galopp med markbom framför. Därefter hoppade vi bana(om jag inte minns helt fel), först en liten ca 60-80cm och sen fick jag hoppa en längre bana på 1m-1.10 hinder. SUPERDUPERMEGAULTRADUKTIGPONNYMANHAR<3

JAA! Det KOM bilder!








Imorgon ska jag rida på fältet och det ska komma bilder om jag så ska tigga fram dom av mamma!

Dataförbud!

Hej!

Har haft dataförbud fre-lör eftermiddag. Men i alla fall. BIOLOGIPROVET GICK BÄST! Idag gick det SKIT med Bruttan! Hon vägrar att lyda och sticker hela tiden. Så vi ska prova på syntetbett. Hon kan ju brunsta också.

Imorgon bitti ska jag åka och kolla när Karro tävlar Inez. Jaa, vi har samma namn xD Om någon ska tävla där så får ni säga till om jag ska fota. Men jag stannar inte till klasserna som är efter 13.00. Måste åka på hopplektion. Hoppas det går bättre än det gick idag och igår. Kommer kanske film men jag tror det blir bilder.

Inte orkat..

Hej!

Jag har inte hunnit/orkat blogga ;) Lata jag! Ikväll ska jag plugga biologi till provet imorgon. Vi har SO-förhör/prov tills imorgon också men har inte pluggat något x'D Inget stort, bara ett förhör. Men jag tror inte någon har pluggat på det ;p Borde kanske tagit hem och pluggat på det. Får läsa det efter biologiprovet.

Vi fick tillbaka matteprovet idag. Hade förbättrat mitt resultat men 5 poäng! 34/40!!! Och detta provet var svårare än det andra. Hade ett slarvfel så om jag hade gjort det rätt hade jag fått MVG!! Måste plugga spanska och kemi på lovet. Har 2 prov efter lovet. 18 sidor om luft och i spanskan 2 kapitel, familjeord, siffror upp till 100 och lite mer. Vi har även ett till matteprov ca 2 veckor innan jullovet!

Men ska plugga på bara biologin efter maten, just nu slappar jag bara och lyssnar på musik. Frida red idag, så jag har inte haft någon anknytning med stallet överhuvudtaget idag!

Alla verkar åka utomlands idag! Emilia, Adam, Emil och någon mer var det. Malin, du får INTE byta skola!<33

Vi hade brandövning i skolan idag. Provade att släcka eld med en brandsläckare, fett kul! Hoppas något börjar brinna snart..

Läxläsningen var klockren! Inez+Federica+Malin+Theo+Dator+Vit tavla+klassrum+Gårn+20kr+Dricksautomat+Whiteboardpenna = APKUL!!!

Först "försökte" vi plugga biologi. Sedan "råkade" vi hitta en whiteboardpenna att kladda fotosyntesens formel på. Sedan "försökte" vi plugga utan att flumma. Sedan "råkade" Fedde trycka på knappen som startade datorn. Sedan "råkade" vi gå in på ****** **********'s youtube-kanal och asgarva! Sedan kom Annica in och "vi hade gått in och kollat en grej på biologin på datorn". Sen "försökte" vi plugga igen. Sen gick vi till gårn och åt havrebollar och festis. Sen "försökte" vi plugga igen i ca 4 min men sen var vi "tvugna" att gå och dricka. Sen "försökte" vi plugga lite mer utan att flumma. Det gick inte bra! Sen fick vi sluta 10 minuter tidigare. Tack för sista lektionen sötnosar<33

Det är en normal lektion för klass 7C!<33

Stallmöte+4 prov

Idag är det stallmöte klockan 19.00. Ska kanske plugga lite också eftersom jag har matteprov imorgon, biologiprov på fredag, kemiprov onsdagen efter lovet och spanska prov v.46 på onsdagen.

Brunette 25 Oktober

Frida rider.

Nyheter från Hööks

Enligt mig sjukt snyggt! Har köpt schabraket och benskydden så nu saknad bara den bruna kavajen och det gröna spöet.


Brunette 24 Oktober

Red dressyr för Maja.

Gick jättebra! Hon var lydig och lyssnade väldigt bra. Hon fick lite damp när hästarna i hagen började springa men är supernöjd!

Röd=Trav Grön=Galopp Blå=Skänkelvikning

Övning 1.

 

Övning 2.




Övning 3.


Brunette 23 Oktober*




Musik till filmen^^

Slappt

Idag har det var sjuuuuuuukt slappt! Har rensat rummet, ska städa det nu :)

Nu..

har jag vart och fodrat 3 hästar. Sanna, Fidde och Addis. Näst sista passet där nu. Vi har kvällsfodringen imorrn sen är det slut med att åka dit.

Kommer ändå att sakna stället. Finns mycket roliga saker jag gjort där :)

Ska snart och fodra bebis<3 i linghem. Ska även byta täcke.


Brunette 19 Oktober

Red till himnafjället :) På vägen dit börja hon larva sig och backa och så. Men hon bajsade sen och fick nästan fram henne direkt efter det.

Vid himnafjällen var hon himmelsk. Först hade hon lite svårt att slappna av men efter lite trav med form så började hon slappna av. Red väldigt mycket i kort galopp bara för att hon ska lära sig att så fort man kommer till en fält är det inte bara att exlpodera och börja skena ;D Men det gick super! När jag skulle börja avsluta körde jag en sträcka med galopp och då tyckte hon att det var lajbans så hon sköt på med bakbenen men jag återfick kontrollen ganska fort.

När jag skulle trava av så fick hon damp och galopperade några meter och sen sparkade bakut en gång. Haha, tokhäst. Sen småtravade hon på vägen hem men lugnade sig efter ett tag :) I helhet gick det bra. Red i ca 30 min.


Har inget att skriva om..

-

Ovisad bild när jag rider


Fiddle Faddler


Brunette 18 Oktober

Frida rider.

Det är Frida som rider :)

Jag som hästfotograf





















OBS! Det är Copyright på ALLA bilder! Dom får INTE visas på andra hemsidor utan min tillåtelse.

Rubrik saknas

Vad vill ni läsa om? Har bloggbrist -.-

Simhallen

Hej!

Idag har jag vart i simhallen med bror, syster och pappa. Var superkul! Alice och jag åkte stora rutchkanan till någon tant***** kom och sa att Alice var för kort.


Brunette 17 Oktober

Frida rider :)

Ny mejladress

Nu har jag en ny mejladress som ni får mejla till om ni är med på bilder osv.

[email protected]

Stan idag

Hejhej! Förutom att ha varit och kollat på Amandorna har jag vart på stan :) Köpte uggs, ponnymagasinet, hästmagasinet, foundation och svamp till foundationen :) Sen ska jag upp till Brunette och kolla tempen och borsta henne. Hon får vila idag :)





 


Amanda G & Adora 70 cm CR




Bilden vart suddig men hon är högt över ;D Hon är lixom 19 år!







Grattis till den felfria rundan :D


Amanda & Fidde 60 cm CR







 



Grattis till 2 felfria rundor! :D


Amanda & Fidde 50 cm CR

  

  










Temp och Svamp

Hej!

Glömde skriva ett inlägg igår ;)

Igår köpte mamma svampar och en termometer. Tack!


Brunette 16 Oktober

Vila.

Gårdagens temp: 37,6

GUD!

Herregud vad många småinlägg det blir ;)

Brunette 15 Oktober

Körde lite dressyr i paddocken, ca 50 minuter. Jag avslutade med skritt i Linghem. :)

Sitter här och snuvar

Jaa, jag sitter här och är förkyld. Ska man redan ta på sig vinterjacka? Men nu ska jag chilla hela kvällen och gotta mig med godis och läsk.

Juste! Vart ingen dressyrlektion för hennes dotter var sjuk. Synd...

Dressyrträning

Bloggar mer efter det :)

Puss & Kram, Skumbanan >.<


Bloggtips!

Jag tycker verkligen att du ska följa Keelas blogg! Hon är söt, rolig och har så himla snygg klädstil! Hon har en jättebra blogg!

 

Gå till Keelas blogg --> http://keeela.blogg.se


FAN!

Hinner Aldrig blogga! Har förberett 2 inlägg och sen mamma kommer och bah: Nu ska du stänga av Inez!

fanfanfan


Brunette 14 Oktober

Hoppträning :D

Det gick bra. I början var hon lite stark men det var jobbigt för henne. Vi skulle rida på korta galoppsprång hela tiden. På slutet mjuknade hon och vart jättefin<3 Bullen vart lite knasig och sparkades lite på vägen tillbaka och gissa om det smittade av sig xD Bruttan sparkade hela vägen hem från paddocken(Den ligger en bit ifrån stallet)!

Hon sparkade på träd, galopperade på snedden men det vart ju inget stort. En gång flög jag lite ur sadeln men inte värre. Så det finns krut i min ponny<3 Duktig var hon i alla fall.

Vi tog även tempen på Brunette, Molly och Bullen. Det kanske går en förkylning genom stallet av damm och så så vi måste ta tempen varje dag i en vecka nu och ha dörrarna öpnna så mycket som möjligt ;) Så jag skriver i ridinläggen vad hon har för temp, så ni får lite koll.

Brunettes temperatur Torsdag 14 Oktober: 38,3

Film kommer imorrn :)

Clocks


Rosa Outfit


Sitter här..

och har inget liv ;) Kollar med uppspärrade ögon på min farbrors Apple Ipod. AVUNDSJUK TILL 110%

Bloggbrist!

Nu vet jag inte vad jag ska blogga om! Så ni får bestämma :)

Vad har DU för önskeinlägg?

Snälla tomten?


Brunette 13 Oktober

Vilken jävla ponny jämfört mot igår asså! :D Hon var så himla fin! Värmde upp i trav och galopp på en volt ca 15 min. Andledningen till att jag värmer upp så kort är att jag INTE kan rida om hon värms upp för mycket ;/ Hon blir lätt stark och vill gärna springa. Sen körde jag LC:1 programmet. Ska köra det nästa lördag i Stjärnorp. Hon var jättefin! Red ca 50 min.


Förlåt!

Förlåt för dålig uppdatering! :( Ska bättra mig :D

Brunette 12 Oktober

Stryker ett sträck över detta ridpass

Brunette 11 Oktober

Frida rider :)

Kalufsen är kapad!

Nu har jag klippt av ca 15 cm på längden och ska snart färga mörktbrunt. Snacka om att topparna vart skillnad!


Mys i höstsolen


Brunette 10 Oktober

Skritt i Linghem

Brokind framhoppning 10-10-10

Kommentera eran mejladress om ni är ekiåaget på bilden eller om ni känner igen ekipaget och har mejladressen :) (Bilderna är klickabara) Observera! Bilderna jag skickar kommer det inte stå provbild - Inez Öhrman på :)

         
              

     

 

Har många bilder kvar men jag orkar inte göra dom nu ;) Ni får mer imorgon :D Har även på Elvira och Linnéa :)


Inga tävlingar

Nu har jag inga tävlingar inplanerade ;)

Filmen

Här kommer filmen :D


Tummen upp för Brokind!

  • Jättebra och supersnälla funktionärer som berömde en.
  • Superbra högtalare
  • Fina priser
  • Bra bana

+En jättegullig liten tjej som tävlade B-ponny som hjälpte mig in i ridhuset när det var prisutdelning! Tack så himla mycket! Tack också till Jovana Jovanovic som också hjälpte mig :D


Amanda & Addis LC idag


Foto

Om någon tog kort kan ni väl skicka till mig? :)

[email protected]

Film

Film från idag kommer när jag hittar inladdningssladden ;)

GRATTIS TILL 9 PLACERING AMANDA<3

LC+LB

LC:
Kändes jättefin på både framridning och på banan :D Tredje plats :D Vann ett schabrak :)

LB:
Ännu finare :D Det resulterade en vinst med segertäcke :D BÄSTBÄSTBÄSTA BRUTTAN<333333333

inkomsten:

Tävlingoutfit 9 oktober Brokind


Brunette 8 Oktober

Vila.

Go Annie!

Har vart med Annie idag :D Vi slappa bara och prata lite oså ;) Inget särskilt, ÄR KLAR MED LÄXORNA! Vi har värsta slappt!

Brunette 7 Oktober

Frida rider :)

Tillfällig bloggdesign

Piffar upp lite med en ny bloggdesign :) Inte så snygg ;P Kommer bättre, bara tillfällig :)

love 7c<33


Inlägget avslutas av Emilia xD<3 Så jävla söt<33

Brunette 6 Oktober

Hopptränade utan tränare. Gick bra. Hon var lite stark men superduktig! Hoppade ca 1m på både räcke och oxer. Inga filmer, men bättre upp :D FILM!


Frågestund

Frågestund :) Förlåt att bilden inte vart bättre, men jag har inte photoshop på denna dator :(


LC+LB

Film från LC och LB i söndags :)


hoppar du, hoppar jag..

Snart drar jag på hoppträning :) Eller bara skojhoppning. Ingen träning. Hoppar med Elvira, Nina och en tjej på Bullen. Kan inte allas namn riktigt x) Kanske blir några bilder om Melinda tar eller om syrran plåtar :)

This or That


Brunette 5 Oktober

Red lite i paddocken med Elvira. Lite markarbete. Två upphöjda galoppbommar och två bommar. :) Duktig tjej!


Typ såhär xd

Rösta på Brunette!

I Sveriges Finaste häst! :D

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=271001

Säkerheten och reflexer

Nu ska jag bara skriva ett litet kort inlägg om säkerhet och reflexer.

Jag rider med reflexer varje gång jag rider. Kanske inte mitt på ljusa dan men när det är skymning gör jag det. Tänk om en bil kommer, du har ingen chans om du inte har reflexer. Använd även hjälm ALLA gånger du rider och säkerhetsväst ialla fall när du rider ut eller hoppar.

Reflextyper:
Benreflexer
Brösta
Länd/Ridtäcke
Svansreflex
Reflexboots
Band att ha över axeln
Reflexväst
Hjälmreflex
Reflexgrimma
Reflexhandskar

och mycket mer! Så ha i alla fall en reflexväst när du ska rida!

Brunette 4 Oktober*

Skrittade runt med Elvira och Danne. Kunde inte rida i paddocken för lyset var pajat och vi red typ runt 8 så det var helt kolsvart xD Men det var mysigt och roligt :)

Vill du ha ett schabrak+luva?



http://lovicious.blogg.se/index.html

Just nu..

.. ska jag duscha, städa rummet, åka upp och titta till Brunette, ladda upp bilderna på bloggen och göra läxor :p

Jag älskar dig babe<33333


Kommentera nurå ;p

Kom igen!

Munsboro Dandy


LC & LB

LC: Hon var väldigt slö och stel. Vi fick ett stopp på sista hindret :(

LB: Debuterade LB idag :D Gick super! Hon var stark men kunde hålla ihop henne ganska bra. Vi kom felfritt och vart placerade, tredje plats :D:D:D Bruttan vart nervös för högtalarna, kunde inte stå still, kicka nästan till dom som kom tvåa(stackare ;o) och i stort sett skena på ärevarvet ;) Men Bruttan var superduktig! Och det bästa var att jag bara var 1 sekund efter den som kom först :D

Grattis Emilia till en superfin ritt! :D

Inkomsten:








Brunette 2 Oktober

Red dressyr i paddocken. Gick URdåligt! Hon var stark och ville bara springa och usch! bläbläbläblä! Sen rymde hon ut på gödselstacken. ÅHHH! Jag blir tokig på denhär hästen ibland!

Brunette 1 Oktober*

Red lite dressyr barbacka i paddocken.

Brunette 30 September*

Frida rider.

Synas i mörkret

Idag var jag på Mantorps Travshop och köpte foderhink. Var även på Hööks och köpte reflexgrimma och reflexhandskar. Provade röda John Whitaker ridbyxor på travshopen men dom satt inget tajt och var för långa. Fy för att vara kort ibland :( På hööks provade jag även en väst med plattor. Den satt jättebra och var ursnygg. har även fått veta att Danne och Bruttan INTE är bra kompisar. Men hon och Skrållan är kompisar. Dom gnäggar när dom ser varandra och Skrållan kom travande när vi kom efter ridpasset. Dessutom piper hon inte när Skrållan nosar på henne. Good!


;D

Jag vet att ni älskar min uppdatering som ni inte gör ;D

RSS 2.0