Bloggar här nu :)

Nu har jag bytt från blogg till blogg. Men nu bloggar jag här med Karro och Julia. Designen är inte så snygg ännu men den får duga så länge :)

--> http://trehoppryttare.blogg.se

Julklappar

Jaa, jag bloggade inte så mycket igår. Närmare bestämt inget. Dåligt av mig! Men jag fick dethär i julklapp :)


Lamicell schabrak och Mias RS benlindor.


Svart/Guld adidasväska


Grönt scabrak från Hööks


Eskadron ryktlåda


Pennor och sånt som jag fick av brorsan


Stallboken 2011


En julgranskula som jag fick av min lillasyster :)<3


Lila klocka


Lite scrubgrejer och krämer till ansiktet

+1000kr och lite godis<3 Pengarna går till GBG HS och godiset.. är liksom slut.. hehh xD


Hiss och Diss

Fick förslag/önskemål om hiss och diss :) Så jag kör igång nu :D

Tretorn Advance
Sjukt snygga! Lite höga i skaftet för oss storfotade pysslingar(xD). Skulle vilja ha ett par marina, bruna eller röda. Men det är så svårmatchat om man tillexempel har en grön outfit och ska ha röda tretorn. Men annars har jag hört att dom är sjukt sköna. Hiss till tretorn advance!



"Nya tretorn-modellen"
Så fula så det inte är klokt tycker jag. Dom liknar typ mjuk syntet och är inte alls snygga! FET diss till dom!


Dåligt...

1. JAG har varit dålig på att uppdatera idag :(

2. NI har vart dåliga på att kommentera och besöka :(((

Övning ger färdighet

Och det gäller även outfits.

Här är två exempel:

En av mina första
På denhär ljusblå outfiten så ser man att nästan ingen av utrustningen har samma nyans av blått. Det tycker jag är mycket viktigt! Samma nyans gör outfiten snyggare. Skuggning. Vissa vill ha utan, andra med. På denhär är skuggningen ganska liten. Jag tycker att det blir snyggast om man har mitt emellan(se exempel nedanför). Texten är heller inte den snyggaste(och framförallt knappt läsbar)


Nygjord outfit
Denhär outfiten har samma nyanser(nästan) och är snygg. Denna skuggning gillar jag, för den är inte för stor eller för liten.

Denhär texten är läsbar och enkel, med en touch av stil! Riktigt cool outfit!!




Som ni ser ge övning färdighet. Det beror ju också på vilket program man har. Jag har hållt på med utrustning och blivit mer och mer intresserad av det i ca 8-9 månader. Så det är bara att öva :D

Hoppas ni blev klokare av mina tips! :D


Vattenläcka i stallet

När vi skulle upp och fodra nu på morgonen så hade det varit vattenläcka i stallet. Hela stallet är rena swimingpoolen :o Kommer med bilder på hur Bruttans box såg ut och även på hennes julstrumpa.


Beige och brun


Boots - Proffesional Choice
Schabrak - Scapa Sports
Stigbyglar - Soft up
Stövlar - Pioneer Crocodile
Kavaj - Equipage

BESÖKSREKORD!

Jaa! Just idag :D Fortsätt läsa min blogg så blir det bättre uppdatering. Kommentera mer för då blir man mer taggad av att blogga. Kom gärna med förslag om vad jag kan blogga. Vad jag ska blogga mer om eller om det är lagom. :D Blir jätteglad av detta trots att det var jättedålig uppdatering igår!


Hur jag redigerar mina bilder ENKELT :D



Det funkar på Adobe Photoshop Elements 4.0. Jag vet inte om det funnkar på andra program Använd då snabb redigering :) Lycka till!

Penny


Skrållan


Filippa III


Munsboro Dandy


Ballintemple Sheamie Whyte


Brunette

Tänkte lägga upp bilder på hästarna jag fotade idag. Fotade alla utom Molly ;) Jag är lite elak .. xD Börjar med Brunette :)


älska bilden <3



Bra uppdatering?

Ehh, nej. Men jag har inte haft lust att blogga direkt.. Hihihi men jag kan skriv om tävlingarna jag har ridit i höst :D

Okej, vi börjar med Rappestad den 12 September. I LD:n var vi felfria, inte så mycket att anmärka. I början vart hon lite stark men sen lite slö ;D I LC kom vi inte längre än första hindret i omhoppningen. Hade för dålig fart. Vi har inte tränat så mycket omhoppningssvängar så jag är nöjd i alla fall. För hon svängde snäva svängar sen också :D Och en i korsgalopp. Men 1 rosett blev det i alla fall :)







LD i Söderköping var helt okej den med :) I LC ramlade jag nästan av med ficck sjätteplacering :DDDDDD Min FÖRSTA placering med Bruttan! :'D









Sen var jag i Åtvidaberg. I LC fick vi ett stopp på sista hindret i omhoppningen. Men det är okej <3 Debuten i LB(90cm) kom jag trea :D Supernöjd!






Sen tävlade jag LC och LB i Brokind. I LC kom jag trea med 1 hundradel från adnraplats. I LB vann jag :D Superdupermeganöjd!






När jag var i Mantorp var det svinkallt och Bruttan var jättestel. I LD rev vi 4an för hon var så stel :( Och i LC stannade vi på sista i grunden. Sådär dag ;/



frågestund

Kom igen och fråga nu! :D


Rosa, Svart och Guld


Hjälm - Ayr8 Guld
Pannband - Swarovski
Spö - ???
Benskydd - Eskadron
Stövlar - Sara Carlsson --> http://carlssonpataket.blogg.se
Schabrak - Anna Scarpati

Winterpics -09



Dressyroutfit


Brunette 19 Dec

Idag åkte vi till Ullstämma och tränade dressyr för Maja.

Först fick jag lossa henne för hon var ganska stel, då fick jag ställa henne som en ostbåge ca 10m och sen lossa på innertygeln. Det hjälpte ganska bra. Samtidigt som jag lossade henne skulle vi gå på en volt, vid A och C. Sen skulle vi flytta dom inåt och gå på en liten volt. När vi skulle flytta ut dom sen skulle vi bogen komma först(eller något?).

Efter fick jag köra förvänd galopp. Det gick bra! :D

Sen fick jag göra öppna en halv volt(vid C) till medellinjen och sen gå skänkelvikning ut till spåret, trava en kvarts varv och sedan göra öppna igen.

Efter det fick vi göra serpentiner med volter i varje "sväng" och skritt mellan "svängarna". Vid dethär laget var hon mjuk och det gick jättebra! Någon gång gick hon bakom hand men annars jätteduktig! Hon var väldigt trött på slutet. Hon har jobbat jättebra idag och jag är supernöjd! :D Fick tyvärr ingen film och inga bilder :( 

Brunette

Fotat för ett par dagar sedan :)



Jaa, jag ser jättefin ut på alla bilder :)

Pepparkaksbak :D


Redigera

Om ni inte visste det så ÄLSKAR jag att redigera bilder :D Här har jag tagit bort tränset

Före


Efter


Brunette 18 December

Red dressyr i paddocken. Hon kändes himla fin och jag känner att hon får bakbenen under sig mer nu. Det är också lättare att få henne i form. Hon var jättefin idag, hoppade till för några "läskiga" saker men annars gick det helt okej. I skritt gjorde jag framdelsvändningar, i trav skänkelvikning, ökningar och volter och i galopp småvolter och lät henne galoppera på på långsidorna.

Imorgon ska jag till Ullstämma ridhus och träna dressyr för Maja. Skönt att kunna träna i ridhus någon gång i veckan. Nu är Frida tillbaka också. Jäkla skönt! Hon har haft lunginflammation men är nu frisk!

Hoppar ni era hästar i snön?

Behöva

Dehär sakerna skulle jag behöva från Hööks!

Shaps har jag ett par men dom är för små, mitt dressyrträns börjar gå sönder(alltså sånna här pluppar man sätter remmar i), skrapa för mamma vill det, och jag behöver det! Benreflexer med ludd eftersom jag knappt kan rida med benskydd och jag bara har elastiska, och en pad till dressyrsadeln! :D


Snygga Schabrak


Huva säljes!

Sara Carlsson säljer denna luva nu! Stilren, snygg och billig!


Tävlingsplanering 2011

Spänade lite på tävlingar och kom fram till dessa! Jag ska ju kanske inte starta alla men så många som möjligt! :D Ska även starta clear rounder :)


Förlåt!

Förlåt att jag inte uppdaterade något igår men jag kunde inte logga in på blogg.se! :(((((((((((((((((((((((((

Sämst!

Uppdateringen har varit sämst men jag hoppas verkligen att den ska bli bättre! Kan inte blogga så mycket idag, men imorgon kommer det jättemycket! :D

Luciatåg utanför ICA

Filmen talar för sig själv!


Uppdatering

Den blir sämst idag!

Hoppträning

Idag var det ju hoppträning då. Gick jättebra!

Först rullade vi bara på upphöjda galoppbommar. Hon var jätteduktig och kom rätt nästan alla gånger. Sedan hoppade vi små sockerbitar med 1 galoppsprång emellan. Först var hon lite stark och drog ner huvudet och var hård i handen. Men sen gick det bättre och vi hade en jättefin galopp.

Sedan skulle vi först hoppa sockerbitarna och sen ha en lugnare galopp och komma på galoppbommarna, efter det skulle vi hoppa sockerbitarna igen. Så jag fick först få upp galoppen och efter det så skulle vi komma i lugnare fart mot bommarna och sen skulle vi få upp farten igen när vi skulle hoppa sockerbitarna. Hon var jätteduktig då!

Sedan hoppade vi studs och det gick jättebra! Vi skulle svänga varannan gång till vänster, varannan höger. Men en gång hade vi olika åsikter ;D


Dåligt Update!

Idag har det varit dålig update! Men imorgon blir det bättre.

Jag har helt enkelt inte hunnit idag! Varit på stan mellan 10.00-15.00! Sen började jag slå in julklapparna jag köpt. Efter det åkte jag till stan igen och körde lazerdome. 5 barn(bla jag), 4 vuxna och 8 16-18åriga tjejer. Tjejerna vann(konstigt!?) och barnen förlorade. Sen slog jag in resten av paketen och klädde granen. Sen städade jag på rummet.

Men imorgon efter ridning har jag tid över och då ska jag blogga. Jag ska hoppa i Ullstämma imorgon för Maja. Sjukt taggad!

Jag skulle vilja hoppa någon form av lydnadsövningar! Film kommer det garanterat!


Förra gången




10% Hööks

Glöm inte att fram till den 19 December är det 10% rabatt på HELA sortimentet!


Min ridhistoria

Allt började med att jag fick skritta på pappas kompis häst, Flanör. Han var stor men snäll.

Annars red jag mycket ponnyridning, men var oftast sur för att bli ledd. Hästarna var ju så snälla!!



När vi sedan flyttade till Linköping tjatade jag till min att börja på ridskola. Jag började i Öjeby. Jag fick en favorithäst direkt. Candy, indianhästen.



Jag hade andra favorithästar också men Candy var speciell. Men hon stod inne hela dagarna om hon inte gick lektion, för hon hade fång.

Jag var på 2 ridläger 05-06. Då hade jag Galant på båda(tror jag) och honom gillade jag väldigt mycket. Han var den första jag galopperade på! På ett ridläger vart jag också helt kär i en shettis. Som jag inte kommer ihåg vad den hette.



Jag red Öjeby i 3 år. Sen började jag i Ånestad. Den första hästen jag red blev jag förälskad i, samma som med Candy. Ett brunt litet b-ponnysto vid namn Öknehults Havanna om jag inte minns fel. Jag tror jag gillade henne för att hon inte skumpade något i traven. Men OJ så tjurig hon var i spiltan. Jag vågade aldrig gå in till henne.



Men tiden gick och jag red nya hästar. Jag fick nya favoriter. Bland dom French Park och Ringo. Ringo var jag skötare på i 1 år. I början vågade jag inte borsta honom. Men efter det året kändes det som om han kände igen mig. Han var så perfekt. Varken snabb eller långsam. Gick att bromsa och öka. Och världens bästa hopponny<3 Min fina D-ponny betydde allt, precis ALLT!





December 2008, kollade pappa på medryttarannonser. Vi fick se en svart dartmoor-valack på bild och vi åkte och provred Januari 2009. Trollskogens Robin Hood, blev min förälskelse i 2 månader. Då hade han kastat av mig ca 5 gånger.

 





Första gången jag provred bockade han av mig, men jag envisades och satte upp igen.

Men när Robin åkte fick jag istället Sörgårns Adora på "foder". Hon var en gammal tävlingponny och helt underbar! När jag haft henne i ca 4 månader åkte vi på clear round, 50 och 60cm. Det gällde att ha så lika tid i båda klasserna. Jag kom 3:a! I min första tävling! Jag tävlade upp till 70 cm med henne och hemma 90.




Jag älskade att rida barbacka på den varma breda ryggen och hoppade upp till 80 cm!

Jag hade Addis i 1 år och 18 dagar. Hon vägrade aldrig! Hon var en ängel<3

4 April uppfyllde jag alla hästtjejers dröm! En egen häst. Vi kollade på Brunette först. Jag ville inte ha henne, när jag såg annonsen. Efter det provred jag Bambam, men tillslut vart det Brunette i alla fall. Och det är här vår resa börjar, och DU kan följa den!



Vart lite snabbt nu och inte så mke text^^

Snyggt ulltäcke från Hööks

Dethär täcket tycker jag är stilrent men sjukt snyggt!


tionde december tvåtusentio

Idag när jag red Bruttan vart hon först lite rädd för några barn som lekte i en snöhög.

Ett till av mina själ att jag inte gillar vissa barn...

När vi kom in till paddocken dampade hon lite först men sen var hon hur fin som helst! Sen dampade hon lite till och det var sjukt kallt så jag gick tillbaka. Utanför paddocken stannade hon och började dampa. Typ sparka osv.

Vi hade asmycket reflexer idag. Till ben, brösta, schabrak, ländtäcke, väst, hjälm och handskar!


Bruttan efter att jag klippt manen, den är längre och luftigare nu. Då var den blöt och tunn ;)

 


Mitt täcke

Här kommer utlovade bilder på halstäcket.





Bästa mobilkvalité, lämna mig aldrig...

Luciaridning!

Denhär står utanför ICA x'D



Titta!?

HISS!


Kingsland

Idag fick jag kingslandstrumpor, rosa. Så idag blir det rosa när jag rider.


Dagen nionde december

Idag gick jag upp tjugo i åtta, men innan den såg jag på julkalendern. Sen åt jag min chokladkalender. Jag vet, allt låter bra fram tills nu. Mamma och pappa blev skit sura och sa att jag inte skulle hinna till skolan, att dom absolut inte skulle stjutsa mig och att jag inte fick äta godis innan frukosten. Då vart jag asarg och åt bara lite yoghurt för att sen göra dom ännu surare.

Inget speciellt hände idag. Bara att svenskan och elevens val var sjukt kul! Slutade halv 4 och åkte direkt till syrrans dansuppvisning. Men dom började halv 7 så jag spänade lite på stan och åt på Burger King. Sen såg jag på alla dansuppvisningar i ca en halvtimme. Och för er som vill veta så har jag faktiskt gått en termin på dans, och om jag inte skulle rida, skulle jag nog börja dansa. ;D

Men sen bråkade jag med mamma och pappa lite för att jag sa.. det ska vi nog inte ta upp men jag fick 2 nya säckar kraft muskel och en liten fodertunna att ha dom i. Och 2 reflexvästar också :D


Juligt från Hööks


Brun&Orange


Världens finaste ponny<3


Bruttan åttonde dec

Elvira och jag red bort till himnafjälliet med ponnisarna och red lite där. Ska försöka att rida på vanligt tränsbett när jag rider ute :D Red i ca 45 min.


Marin&Lime


Betyg..

Jaa, engelskaprovet gick lika dåligt som jag förväntade mig. Fick 60 av 120 och man skulle ha 65 för att bli godkänd och 97 för VG. Så jag måste göra omprov... Men jag har haft utvecklingssamtal nu och jag har 5 VG, 2 G, ett G+ och 2 st där jag är på väg att få VG. Vi har bara upp till VG i 7:an men jag måste plugga mer på engelska och fysik. Bajstråkigt! Språk har vi inte fått veta men det går nog bra där. :D

Bruttan hade ätit upp lite av julgranspyntet som jag misstänkte. Så.........


LC+5 Kinda 24/7


Trött

Är så sjukt trött nu! Ska nog gå och lägga mig. Imorgon har vi engelska redovisning. Man får X-trapoäng för "engelsk dialekt" ! I alla fall om man försöker. Så vi får se hur det går. Provet gick skit i alla fall. Annars inte så mycket läxor. Bara 5 sid. i SO. Inga prov. F*N VAD SKÖNT!!

Brunette sjätte december

Red mycket form i paddocken, som det är ca 2dm snö i, så det gick hyfsat. Hon lyssnade, vart rädd, skuttade till lite då och då, men annars var hon väldigt fin! Jag vet inte vart jag ska rida imorgon. Det blir ju liksom ingen variation. Men det blir väl paddocken igen för jag kommer väl inte iväg förrän fyra.

Usch! Ska ha utvecklingssamtal imorgon. Fast det ska bli spännande att se vart jag ligger på. Fast jag är ju självaste MVG-barnet... *host*

Det är typiskt att det är för mörkt nu för att fota. Filma vore ju ett alternativ men kameran får inte bli för kall, för då funkar den inte. I veckan ska jag inköpa julklappar och grejer inför luciaridningen. Inget avslöjas! :D Får se om det kommer bilder, för vi ska rida på kvällen. Någon som vet ett superobjektiv till Nikon D40??

Bad hair day!

Fick denhär i förrgår. (Om ni undrar så har jag och mina syskon paketkalender som jag får var tredje dag ;D)


Julpyntning!

Nu är det fint och mysigt hos Bruttan<3 Än så länge...


Marin&Röd


Nytt på bloggen :D

Tyx?? Mer julig design


Snögalopp<3


Räääääääcerponni<3


Önskelista 2010

LITE av de saker jag önskar mig!


Ljusblå Outfit


Rolf-Göran Bengtsson vann!

Roffe vann i Paris nyss. Wiiie!! :D


RIDING BLOOPERS!!!

Musik^^



LD, LC

LD:
Hon var så sjukt stel när jag hoppade fram, me jag har inte hopptränat eller kunnat rid ordenligt i ett par dagar nu :/
Inne på banan var hon stel, hade korsgalopp och min sits var fail! Vi petade 4:an, så ingen rosett :/ Men jag har stelheten att skylla på!

LC:
Nu var hon MYCKET mjukare på framhoppning och bana. På banan stod jag i lätt sits för att inte faila, störa henne och för att få upp galoppen. Det gick jättebra, fram till sista i grunden. Då bara stannade hon, och igen! Men det var en ganska maxad oxer och vi hade motljus så det gick typ inte. Värdelös dag idag!


Outfit till Mantorp


Tette+vila=speedat

Jag kom på ett grymt smeknamn till Brunette. TETTE!! OMG!! Kan man vara mer okreativ!? Nu får hon heta det i alla fall. RIGHT!?

I alla fall så har Tette på vila 2 dagar nu så hon kommer explodera på lördag, men jag ska rida igenom henne imorgon på fältet.

Hon har fått ett nytt vintertäcke, med hals. Ett blått från sharpman, kommer bilder så fort det blir bra fotoväder.

Jag har nyss käkat kebab och dricker nu cola efter att ha varit på tomtenatta i Gränden. ALDRIG MER! Jag fick andningsproblem på Bikbok... och svettproblem. Man kom inte fram någonstans! Fick i alla fall med mig en present åt Arvid(90kr) och en rutig skjorta åt mig(299kr). Sjukt snygg! Har letat efter en sån länge!

Tagga för tävling på lördag! Blir LD och LC, fanns bara regionalt i LB. Ska lösa lecns för det nästa år.


Fått mintt gröna spö :D

Wiiiiee!


Börjar här igen! :D

Japp, för den andra blogggrejset var komplicerat ;D Så jag börjar blogga här igen !

RSS 2.0